Camera-beveiliging

Naast preventieve maatregelen tegen brand en inbraak d.m.v. een beveiligingsinstallatie is een camerasysteem een goede toevoeging tegen overvallen en vandalisme. Ook adviseren overhiedsdiensten steeds vaker een camerasysteem te nemen voor bewijslast.

Er zijn veel soorten en maten camera's te verkrijgen in de markt. Een aantal belangrijke zaken zijn:

  • Binnen of buiten toepassingen
  • Omgevingsverlichting
  • Doelstellingen
  • Herkening of identificatie van objecten/personen
  • Aanleg/plaatsing van camera's

Al deze zaken hebben te maken met welk type camera u wilt aanschaffen. Want een verkeerde keuze lijdt tot een teleurstelling.

Wij leveren als organisatie een onafhankelijk advies met betrekking tot het type camera. U kunt van ons een goed advies verwachten en het helpen bij een keuze van de camera ten opzichte van de doelstellingen die u heeft.

Preventie tips

► Zorg voor werkende rookmelders. Gekoppelde rookmelder met doormelding naar meldkamer genieten de voorkeur. Gekoppelde rookmelders worden continu getest. Lage batterij melding wordt u gewaarschuwd door de installateur.

► Maak een goed vluchtplan met 2 vlucht routes. Overleg deze vluchtroutes met uw familie / medebewoners. Zorg ervoor dat de routes altijd vrij zijn van obstakels.

► Meestal komt de inbreker langs de achterzijde van de woning. Deze manier van werken biedt hem niet alleen meer discretie, maar vaak is de beveiliging hier ook het zwakst.

► Berg uw waarden veilig op. De meeste inbrekers zijn erop uit om zo snel mogelijk gemakkellijk verhandelbare goederen of waarden te stelen in zo weinig mogelijk tijd.

0123